miercuri, 17 mai 2017

Cotlet de porc cu ciuperci si telina

Cotlet de porc cu ciuperci si telina

Ingrediente: 4 cotlete de porc,2 tulpini de telina,1 ceapa tocata,800 grame ciuperci,sare,piper,ardei iute,30 de grame unt,1 legatura de patrunjel tocat.

Sos: 5 linguri ketchup ,i lingura sos Worcestershire,2 linguri sos de soia,1 lingurita praf de usturoi,1 lingurita miere,1 lingura seminte de susan.

Mod de preparare:Se amesteca ingredientele pentru sos si se pune carnea la marinat rece,timp de 1/2 de ora .Se toaca ceapa ,se curata si se feliaza ciupercile ,se feliaza si tulpina de telina .Se topeste untul impreuna cu o lingura de ulei ,intr-o cratita ,se soteaza ceapa si telina,apoi se adauga ciupercile si se lasa sa scada apa continuta.Se sareaza se pipereaza si se pune patrunjelul tocat .Se incinge gratarul si se frig cotletele bine unse cu un strat de sos .Se servesc stropite cu sosul ramas alaturi de ciuperci.
                                                                       -*-
                                                                 STIATI CA ...

*In vechime paducelul era considerat un simbol al sperantei si rodniciei.Vechii greci obisnuiau sa foloseasca ramurile sale inflorite ca ornament,la nunti,iar romanii le asezau in leaganul copiilor ,incredintati fiind ca micutii vor fi feriti de spiritele rele 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu