joi, 4 mai 2017

Legume tempura


Legume tempura

Ingrediente :1/2 vânata ,1 dovleac,1 morcov,1/2 ardei mare, 1 ceapa mica,4 linguri faina tempura,2 linguri apa foarte rece,ulei pentru prajit, sare,piper dupa gust.

Pentru servit:3 linguri sos de soia,cateva feliute de ardei iute,felii de lamaie.

Mod de preparare : Se taie legumele bastonase cam 5 cm. lungime si 5 mm grosime ,iar ceapa rondele de 5 mm grosime.Se amesteca faina cu apa foarte rece ( sau se poate face un aluat de clatite ),se trec legumele prin acest aluat si se prajesc in baie de ulei pana se rumenesc .Se lasa să se scurga pe un prosop de hartie.Se amesteca uleiul de soia cu cel de susan si feliile de ardei iute .Se servesc presarate cu sare si piper si stropite cu suc de lamâie .Se mananca inmuiate in sosul de soia.

                                                                        -*-

                                     STIATI CA ..

* Ceapa de mare este o planta inrudita cu ceapa ,care creste in zona mediteraneana,in special pe tarmurile marii.
* Echinacea este o planta ierboasa originara din America si inrudita cu papadia .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu