miercuri, 9 august 2017

Tocanita de legume

Tocanita de legume

Ingrediente: 5 rosii,2 dovlecei;2 cepe;2 vinete;1 ardei gras;2 catei usturoi ;6 linguri ulei ;2 linguri bulion;
2 lingurite tarhon ;1 lingurita rozmarin uscat;sare;piper;patrunjel.

Mod de preparare: Vinetele se spala ,se taie cuburi,se presara cu sare si se lasa 10 minute sa-si lase suc,apoi se sterg.Celelalte legume se taie marunt sau fasii.In ulei incins se pun legumele la calit ,inafara de rosii.Dupa 5 minute se aduga usturoiul si ierburile aromate.Se pun rosiile taiate marunt si bulionul .Se sareaza se pipereaza ,se acopera si se lasa la fiert 15 minute .Se presara cu patrunjel in momentul servirii.

                                                                   -*-

STIATI CA...

* In credinta voodoo ,esenta de pergamuta protejeaza de rau si pericol
*Vechii egipteni foloseau uleiul de ienupar pentru ungerea si imbalsamarea cadavrelor
*Cand studiau sau meditau ,vechii greci isi puneu in par ramurele de rozmarin.

                          - ANI VA UREAZA POFTA BUNA !-

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu