duminică, 1 octombrie 2017

Pulpe de pui cu sos de gorgonzola si mazare


Pulpe de pui cu sos de gorgonzola si mazare

Ingrediente: 8 pulpe de pui dezosate si fara piele,1 ceapa tocata,1 catel de usturoi tocat ,1/2 ardei rosu,
taiat cubulete,500g mazare verde,200ml smantana,80g gorgonzola,1 lingura amidon,1 lingura marar tocat,30g unt,sare,piper,dupa gust.

Mod de preparare : Se topeste untul si se calesc ,usturoiul,ceapa,ardeiul,apoi se adauga pulpele de pui si se rumenesc pe ambele parti.Se pune mazarea si o ceasca de apa si se lasa la fiert usor ,pana cand mazarea este facuta .Se incorporeaza smantana ,se da in clocot,dupa care se adauga branza rupta bucatele si amidonul dizolvat intr-o lingura de apa rece.Se lasa sa se lege sosul,se asezoneaza,se stinge focul si se presara mancarea cu marar verde tocat.

                                                              -*-

STIATI CA ...

* La inceput din cauza ca a ajuns in Europa odata cu raspandirea,pe acest continent,a leprei si sifilisului,cartoful a fost privit cu ostilitate.Oamenii il credeau aducator de toate relele ,trimisul Satanei pe pamant, ba chiar si responsabil pentru sterilitatea femeilor ,nasterea prematura si scrofulozei .Francezii din Besancon au dat si o lege impotriva cultivarii ` diavolestii ` legume ,cei care indrazneau sa o incalce fiind supusi unor pedepse aspre.

                                                   Ani va doreste POFTA BUNA !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu